Na úvod října připravil ligový rozpis novojičínským Tučňákům první venkovní zápas. Na ten jeli ve čtvrtek 3. října do Rychvaldu, kde v místním Hostinci U Kuldana vyzvali domácí tým Kulďas Darts Team.

Celkem se na šedesátikilometrovou cestu vydalo 5 členů mančaftu ve složení Tomáš Sedláček, Ondřej Gabzdyl, Pavel Kašuba, Vilém Mičulka a Jiří Fojtů. Z pracovních důvodů byli omluvení Petr Hrachovec a Petr Gebauer a jako poslední nouze v případě nízkého počtu účastníků zájezdu se nabídl Adam Urbanec. Jelikož stále nedorazily dresy, museli Tučňáci znovu sáhnout k alternativní variantě v podobě bílých triček na způsob kapely Lunetic. Tohoto dress kódu se držela i jediná fanynka, která přijela podpořit tým, Terka Sedláčková.

Do toho, co funguje, by se nemělo zasahovat a tím se řídil i kapitán týmu, když postavil základní soupisku. Do prvního zápasu tedy opět vstupoval Tom, následoval Ondra, Pavel a čtvrtý post obsadil Vilda. První zápas dopadl těsnou prohrou „Bladea“ 1:2 s Filipem Kissem, kterou hned vzápětí vyrovnal Ondra vítězstvím nad Robertem Schimkem. „M!čul“ poté padl se skvěle hrajícím Josefem Benedekem, který si k výhře 2:0 pomohl i jednou stočtyřicítkou. Na vyrovnaný stav 3:3 dotahoval „Švéd“ výhrou nad Josefem Mihalkaninem.

Do druhé části vstoupili Tučňáci výtečně – „Gabzdy“ vyhrál nad Kissem 2:0 a v průběhu zaznamenal i jedno maximum, tedy 180 bodů. Nechybělo málo a vedení by bylo dvoubodové, nicméně double 1 nebyl kamarádem Kašuby v ten večer a tak se z výhry radoval Schimke, který na 3 100+ náhozy z prvního mače navázal dalšími čtyřmi. Ještě před čtyřhrami si zahráli právě spoluhráči ze hry 701 a oba padli těsně 1:2. Mičulka prohrál s Mihalkaninem a Sedláček s Benedekem. Do dvojzápasu dvojic se tedy šlo za stavu 5:3 pro domácí.

Čtyřhru zahájili lépe hosté, když Sedláček s Mičulkou porazili Kisse a Schimkeho 2:1. Na to už však bohužel nenavázal Pavel a Jirka, který byl vybrán na kriket po skvělém tréninku s Ondrou. Mihalkanin a Benedek se nakonec radovali z vítězství 2:1 a stav před čtvrtou částí byl 6:4. Ten stáhl na rozdíl jednoho bodu Kašuba, jenž porazil vystřídavšího Petra Kuzniarského 2:0. Vilda se následně statečně pral s Robertem, ale ani 3 náhozy přes 100 mu nepomohly jej porazit. Další stažení náskoku Kulďasova teamu provedl „FOFU“, když porazil Mihalkanina.

Pak hrál Gabzdyl proti Benedekovi, který mu v jednom z legů zavřel krásných 107 a nakonec se i radoval z vítězství 2:1. Před posledními čtyřmi duely to tedy bylo 8:6. První krok k plichtě udělal Vilda, jenž porazil Kuzniarského bez ztráty legu. Jirka poté prohrál stejně se Schimkem a vše tedy záviselo na dvojici Gabzdyl – Kašuba. Prvně jmenovaný přehrál i za pomocí jedné stočtyřicítky Mihalkanina 2:0 a druhý na to navázal stejnou výhrou nad Benedekem, který také hodil jednou 140.

Dramatický závěr tedy přinesl Tučňákům ze zimáku jeden velmi cenný bodík do tabulky, kde jim zatím před zápisem všech zápasů náleží třetí příčka. V dalších zápasech, kde už známe výsledek, porazilo céčko Riviéry rezervu Kings Třinec 10:8 a Bull-DO-zers Havířov přehráli městské kolegy ze Steelers B poměrem 11:7. Na závěr dodejme, že příští utkání proběhne 17. října na domácí půdě v Novém Jičíně, kam zavítají Řízci z Výškovic.